Joanne Spreij

Ik zal mezelf even kort voorstellen: na mijn academische opleiding in de ICT, ben ik jarenlang als creatief therapeut in de kinder- en jeugd psychiatrie werkzaam geweest. Ik ben moeder van 3 hoogbegaafde kinderen en hun schoolcarrières hebben mij het belang van passend en flexibel onderwijs voor deze kinderen doen inzien en hebben mij veel geleerd over versnellen, compacten, plannen, faalangst, autonomie, intrinsieke motivatie en nog veel meer! De afgelopen 6 jaar heb ik me toegelegd op het coachen en begeleiden van hoogbegaafde kinderen en jongeren die vastlopen in het onderwijs. Hierbij zijn aandacht, contact, gelijkwaardigheid, vertrouwen en openheid kernwoorden in de manier waarop ik met deze kinderen en hun ouders/begeleiders omga.

In september 2021 heeft Irmgard mij gevraagd haar 2 bovenbouw plusklasgroepen tijdelijk waar te nemen en dit is wederzijds zo goed bevallen dat ik het hele afgelopen schooljaar met veel plezier voor Plusklas De23 ben blijven werken. Op dit moment heeft Irmgard de gehele plusklas, die ondertussen uit 4 groepen bestaat, aan mij over gedragen. De junior groep gaat echter niet door mij maar door Jitske Nipius geleid worden, zie onder.

Mijn visie dat het ontwikkelen van de eigenheid en talenten van deze bijzondere kinderen belangrijk is, deel ik van harte met Irmgard en ik zal de plusklas op eenzelfde manier proberen vorm te geven en voort te zetten als zij dat jarenlang heeft gedaan.

Jitske Nipius

Mijn naam is Jitske. Ik ben 46 jaar, getrouwd met Mark en heb twee hoogbegaafde kinderen van 11 en 8 jaar.

Na mijn studie Beleid & Management aan de Erasmus Universiteit ben ik vrij snel verhuisd naar Frankrijk waar ik jaren een succesvolle B&B had. Na een aantal jaren – toen ik zwanger was van mijn dochter – wilde ik graag weer terug naar Nederland en heb ik ruim 10 jaar mijn eigen ICT bedrijf gehad. Nadat mijn dochter bijna vast liep in het basisonderwijs ben ik me gaan verdiepen in hoogbegaafdheid & onderwijs. Kort daarna ben ik als zij-instromer gaan werken op een Jenaplanschool. Daar werk ik overigens nog steeds met veel plezier. Naast deze baan werk ik 1 dag per week bij Plusklas Barendrecht waar ik de Juniorgroep begeleid. 

Als ik niet bij de Plusklas Barendrecht ben en ik sta niet voor de klas op school, speel ik graag spelletjes, wandel ik lange afstanden met een luisterboek of podcast op mijn oren of bezoek ik een stad of museum. Ik ben graag bezig, maar ik kan ook genieten van het op de bank zitten met een goed boek.

Ik ben open, enthousiast, nieuwsgierig en hou van dingen onderzoeken. Door te vragen en onderzoeken, ontdek ik mooie, bijzondere, gekke of ontroerende dingen. Ik geniet ervan om kinderen te mogen ondersteunen in hun natuurlijk nieuwsgierigheid en ook om ze te helpen ontdekken waar hun interesses en talenten liggen. Ik sta open voor vragen van en gesprekken met kinderen (ook van volwassenen trouwens) en heb liever spijt van dingen die ik gedaan heb, dan spijt van dingen die ik niet gedaan heb.

Een warme groet!
Jitske